Zo maak je snel verse tomatensoep

Tomatensoep is gezond, lekker en de kids eten het hier ook goed. Doe er een stokbroodje bij, of een salade, en je bent klaar! Mijn tomatensoep heeft maar 2 ingrediënten, tomaten en ui! Probeer het!

Ingrediënten; kilo tomaten, 2 uien, paprikapoeder, 1 blokje groentebouillon, olijfolie.

Bereiding: ontvel de tomaten. Die velletje in de soep zijn gewoon niet lekker. Snipper de uitjes. Doe wat olijfolie in de soeppan en fruit de ui zachtjes. Doe er een eetlepel paprikapoeder bij en bak even mee. Dit geeft de soep een lekkere smaak. Snijd je ontvel de tomaten in stukken en blus de ui ermee af. Bak de tomaten even mee, doe er 5dl water bij en laat beetje inkoken. Voeg het 1/2 bouillonblokje toe (of de poeder) en laat even oplossen. Maak de soep fijn met de blender. Ik doe de soep altijd nog door een zeef! Dan wordt het echt een gladde soep en dit is heerlijk! Proef even of er nog wat zout bij moet. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *