Verse gemberthee met honing en citroen

De herfst dient zich al langzaam aan en ik heb acuut te maken met keelpijn! Wellicht gewoon een virusje opgelopen ergens, maar goed. Ik heb mij weleens beter gevoeld zal ik maar zeggen.

Ik vind verse gemberthee met honing en eventueel wat citroen, zo ontzettend helend altijd. Ik drink dit zo gauw ik een griepje, verkoudheid of keelpijn op voel komen. De gember en honing zijn natuurlijk beide antibacterieel en de citroen is lekker verfrissend en bevat veel vitamine C. Een perfecte anti-griep combinatie dus. Plus, als ik mij niet lekker voel heb ik he-le-maal geen zin in gewoon koud water uit de kraan.

Hoe maak je dit heerlijke drankje? Nou, heel simpel.. kook 1 liter water. Doe in een theepot, of maak gewoon een kopje, doe er stukken verse gember is. Voeg een goede scheut honing toe en knijp een hele of halve citroen uit en doe erbij.

Laat even staan zodat de gember lekker kan “intrekken” en alle sappen in het water terecht komen. Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *