Super snelle pasta tomatensaus voor het hele gezin

Een aantal dagen geleden heb ik ook “mijn” spaghetti Bolognese voor het hele gezin gepost. Dit pastarecept is ook voor het hele gezin en vindt iedereen lekker (tot nu toe ;)). Het is echt simpel, gezond, budgetvriendelijk en bovenal gewoon erg lekker. Ik vind dat pastagerechten moeten shinen door hun eenvoud. Met weinig ingrediënten een smaakexplosie creëren is echt niet zo moeilijk. Echt niet! Het enige waar je op moet letten is dat je kwalitatief goede spullen in huis haalt. Ik hoor veel om mij heen dat men geen tijd heeft om en naar de slager, en de bakker, en de supermarkt en de markt en de bioboer etc. etc. etc. te gaan. Dit hoeft ook echt niet! Doe ik ook niet. Het is gewoon de truc om even slim in te kopen en ook gebruik te maken van je vriezer. En koop ingrediënten die ook wat langer houdbaar zijn. Tomaten gaan bijvoorbeeld best lang mee en bepaalde groentesoorten ook. Vlees kan je makkelijk een maand invriezen als je wilt en goede aardappels bewaar je in de kelder.

Dit gerecht maak ik met kalfssaucijsjes van de slager (die ik in de vriezer had liggen), tomaten en blik tomaten (kan je ook meerdere van kopen en bewaren) van de Ekoplaza en ui, koflook en kruiden. Ik denk dat dit hele gerecht zo € 10 kost en je kan hier met 4 à 5 personen van eten. Komt ie!

Ingrediënten; pasta, 3 of 4 verse worsten (ik had nu kalfssaucijsjes maar je kan ook varkensworst nemen), 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 4 tomaten, 1 blik gepelde tomaten, paprikapoeder, zeezout, olijfolie.

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet opzij. Ontvel* de tomaten en zet even opzij. Doe wat olijfolie in een grote braadpan en haal de worsten uit hun jasje. Behandel het worstvlees als gehakt, dus rul het als het ware totdat het gaar is. Je kan er ook wat grovere stukken worst in laten, dat is lekker.
Doe nu de ui en knoflook erbij en laat even lekker een paar minuten meebakken. Doe nu de theelepel paprikapoeder en zeezout erbij. Even meebakken.

Als alles lekker aan het bakken is blus je het af met de verse tomaten. Snijd de ontvelde tomaten in stukken en doe ze in de pan. Doe ook het blik gepelde tomaten erbij. Laat alles even goed koken en plet de tomaten met je spatel zodat de stukken kapot gaan. Zet nu het vuur wat lager en laat de saus pruttelen. Roer wel af en toe om aanbakken te voorkomen.
Zet intussen water op voor de pasta en kook de pasta gaar. Je kan elke soort gebruiken, alleen spaghetti vind ik hier niet zo lekker bij, want de saus is best grof.
Giet de pasta af en doe deze bij de pan met saus. Zet het vuur uit, laat de pasta en saus even kennismaken en zet op tafel. Makkelijk toch?! Enjoy!

De worst uit zijn jasje 😄
Lekker uitje!
Het wordt al een saus
Meet the pasta!
Lekker bordje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *