Ravioli met ratatouille en mozzarella!

Vandaag maak ik een heerlijk puur gerecht met ravioli van de Pasta Fabriek met groentes. De tomaten en olijfolie vormen de saus in dit gerecht. Ik ben dol op dit soort simpele gerechten en het is vegetarisch. Echt heerlijk. De kinderen eten dit ook goed!

Ingrediënten; verse ravioli (2 pakjes voor 4 pers.), 1 courgette, 1 aubergine, 1 ui, 2 tenen knoflook, bol mozarella, 4 tomaten en handje cherry tomaatjes, zout.

Bereiding; snijd de aubergine, courgette, ui en knoflook in blokjes en zet apart. Ontvel de 4 tomaten en halveer de cherry tomaten.

Zet een pan met ruim water voor de pasta op en voeg wat zout toe. Neem een braadpan en doe er wat olijfolie in. Doe alle groentes er in één keer in en doe er een theelepeltje zout bij. Blijf erbij staan en houd het in de gaten. Als de groentes lekker zacht zijn kan je het afblussen met de ontvelde tomaten en de cherry tomaatjes. Zet het voor wat lager en doe de deksel erop zat alles lekker kan oplossen en een saus vormen.

Kook de verse ravioli volgens instructie. Giet af en doe de warme ravioli in een grote schaal. Kieper de warme groentes en tomatensaus over de pasta en scheur de mozzarella er snel overheen zodat deze door de warmte al een beetje smelt. Doe er wat zeezout en olijfolie overheen. Bon apetit!

Tip: gebruik echt goede kwaliteit producten! Geloof me, het scheelt de wereld als je goede olijfolie gebruikt, goede mozzarella en goede (bio) groentes. Breng eens een bezoek aan jouw lokale bio super. Dit kan een stoffig imago hebben, maar probeer het!

O.a. te koop bij de Landmarkt en Marqt.
Snijd de groentjes in blokjes
Lekker sudderen met de tomaatjes!
Wat een vrolijke maaltijd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *