Pasta aglio olio met gamba’s en peterselie in 15 minuten

Dit is toch echt wel één van mijn lievelingsgerechten! Weinig ingrediënten, super snel en makkelijk en ook nog eens gezond. Gezond in de zin van puur en clean eten, niet qua carbs natuurlijk :). Al heb je ook gewoon koolhydraten nodig en ik vind die hele panische houding tegenover koolhydraten lichtelijk overdreven. Maar goed, dat ben ik! Tuurlijk, na een aantal dagen aardappels en pasta denk ik ook, hmmm even wat minder carbs komende dagen en dan compenseer ik voldoende naar mijn idee. Luister vooral naar je eigen lichaam en doe waar jij je lekker bij voelt.

Dit gerecht is echt heerlijk door zijn eenvoud. Zoals ik al eerder schreef, zo 1 dag per week hebben wij visdag en dit is meestal dinsdag omdat de visboer dan na een paar dagen weer open is. Alles is dan vers en daar houd ik van!

Ik ben op zich niet heel erg dol op gamba’s, maar in dit gerecht vind ik ze heerlijk. Ook zijn deze gamba’s van mijn visboertje ontzettend lekker. Niet van die rubberen dingen zeg maar.

Ingrediënten (2 pers.); pasta, 6 tenen knoflook, 6 gamba’s per persoon (12 dus), een hele rode Spaanse peper, een peterselieplantje of een bakje peterselie, olijfolie van goede kwaliteit, zeezout.

Bereiding:
Voorafgaand dat je begint met koken moet je de garnalen even een uurtje marineren. Snijd de knoflooktenen en de Spaanse peper fijn. Doe in een bakje groot genoeg voor de garnalen. Doe er ongeveer 6 eetlepels olijfolie bij en een beetje gehakte peterselie. Doe de garnalen erbij, folie over het bakje en zet weer in de ijskast. Als je het wat frisser wilt kan je nog het sap van een hele of halve citroen toevoegen. Ook lekker maar had ik niet in huis nu!

Als je wilt gaan eten is dit gerecht echt in 10 minuten klaar! Zet water voor de pasta op en zet een wokpan op het vuur. Ga de garnalen met alle olie en marinade lekker bakken. Kook intussen de pasta gaar. Na zo 10 minuten is je pasta gaar en zijn de garnalen ook helemaal goed! Doe je pasta bij de wok met de garnalen en hussel lekker om terwijl het vuur nog aanstaat. Zo bakt de pasta als het ware een beetje mee.. Serveer in diepe borden, bestrooi met je verse peterselie en doe er een klein beetje zeezout over. Enjoy!

ps. maak je geen zorgen over de hele peper, die hitte gaat echt verloren. Als je echt wilt dat het een pittig gerecht wordt dan kan je wat gedroogde chili flakes toevoegen tijdens het bakken.

Zo simpel!
Marinade
Marinade met gamba’s
Lekker bakken
Smaakvol! Aan tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *