Ontbijt met kaneel gezond?

Vanochtend heb ik een bakje magere kwark met banaan, granola, honing en kaneel gegeten. Ik vind kwark in combinatie met banaan echt top in de ochtend. Het is voedzaam en je raakt er niet zo “vol” van zoals wanneer je bijvoorbeeld brood eet in de ochtend.

Ík doe er regelmatig kaneel op. Nu kan je denken “huh, kaneel op de kwark?!”, maar dat is dus echt lekker. En gezond!
Volgens de Chinese geneeskunde is kaneel een medicijn welke helpt tegen en bij verschillende aandoeningen. Zo zou kaneel bijdragen aan een optimale gezondheid en ontstekingsremmend zijn. Waarschijnlijk heb je wel ergens een potje kaneel in je kast staan – maar weet je ook waar dat precies vandaan komt? De specerij is eigenlijk de binnenkant van de scheuten van een bepaalde boomsoort die meestal gewoon de kaneelboom genoemd wordt. Er bestaan allerlei soorten, maar de bekendste zijn Ceylonkaneel en Cassia. Ceylonkaneel is de opperkaneel en als je écht goede en pure kaneel wilt moet je deze kopen.

Kaneel werkt dus ontstekingsremmend. Het zou zelfs blaasontstekingen kunnen verhelpen volgens de Chinese geneeskunde. Ook bij keelpijn kan kaneelthee helpen bijvoorbeeld. Ook zou kaneel het slechte cholesterol verlagen en zo bijdragen aan gezonde(re) hart- en bloedvaten.

Een ander enorm voordeel van kaneel is dat het een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Het zorgt er bij het eten voor dat de hoeveelheid bloedsuiker minder piekt, waardoor je lichaam minder insuline aan gaat maken. Op de lange termijn helpt dit je om af te vallen: je slaat op deze manier namelijk ook minder vet op. Denk nou niet dat je door meer kaneel te eten af gaat vallen, maar het kan bijdragen als je toch al goed bezig bent met beweging en gezonde voeding!

Ik doe gewoon regelmatig hier en daar een snufje kaneel er overheen en baat het niet, schaadt het niet. Het is in ieder geval lekker en ruikt altijd gezellig. Zeker in de herfst en winter!

I ❤ kaneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *