Mandarijntjes en sinaasappels in de herfst

Aan het begin van de herfst zijn citrusvruchten weer volop verkrijgbaar! De mandarijnen, mineola’s en sinaasappels puilen uit de schappen en eindelijk zijn ze weer sappig, zoet en gewoon lekker!

Ik ben zelf best wel van met de seizoenen mee-eten. Dus ik eet graag wat er op dat moment volop verkrijgbaar is en het liefste in Nederland geoogst wordt. Ik kan mij nu bijvoorbeeld echt verheugen op de boerenkool en nieuwe aardappels. Maar dus ook op de heerlijke mandarijntjes. Op de één of andere manier moet ik bij mandarijnen altijd aan de december maand denken en dus associeer met gezelligheid en winter. Ik vind het ook altijd handig om de kinderen een mandarijn mee naar school te nemen. Er is een reden voor dat citrusvruchten vanaf midden september volop verkrijgbaar zijn. Griep, verkoudheid en keelpijn liggen op de loer als het buiten vochtiger en kouder gaat worden. Je lichaam heeft extra vitamine C nodig om zich te kunnen weren tegen alle virussen in de lucht. Het is dus verstandig om gebruik te maken van wat de natuur te bieden heeft en je goed te doen aan al die vitamine C bommetjes. De natuur geeft jou als het ware wat jij op dit moment nodig hebt, hoe mooi is dat eigenlijk?!

Waarom is vitamine C belangrijk?
Nou, het is belangrijk voor ons immuunsysteem en helpt jouw lichaam zich te wapenen tegen bijvoorbeeld griep en andere kwaaltjes die men in de herfst en winter op kan lopen. Maar vitamine C helpt ook je lichaam te detoxen en te ontstressen. Tevens helpt vitamine C je lichaam om beter ijzer op te nemen. Dit is een reden om bijvoorbeeld broccoli bij je biefstuk te eten, want door de broccoli (wat ook barst van de vitamine C) wordt het ijzer uit vlees beter door je lichaam opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *