Lunchen bij Brasserie Joffers in Amsterdam

Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik praktisch iedere zondag met een vriendin lunchen bij de Joffers in Amsterdam Zuid. Dit is echt een gezellig zaakje in een Parijse brasseriestijl. Je zit er gezellig, zelfs in de winter kan je er buiten zitten onder de heaters en met een dekentje. Knus! Amsterdam heeft natuurlijk ontelbaar veel hippe en trendy lunchtentjes, maar dit is en blijft gewoon mijn favoriet. Ik kwam hier als kind als met mijn familie. De kaart is ook goed. Vanalles wat en de Franse frietjes mogen niet ontbreken natuurlijk! Ik neem vaak de ceasar salade, tartines met warme pastrami en zuurkool of het 12-uurtje met een kopje soep, broodje Holtkamp garnalenkroket en nog een broodje. Vandaag nam ik zuurdesem tartines (zachtgeroosterd) met mozzarella, tomaat en pesto. Top! Mijn beste vriendin had taartje van rivierkreeftjes en zalm. Ook lekker! Na deze middag in Amsterdam ben ik voldaan en weer lekker thuis in onze nieuwe woonplaats in de natuur. Ook fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *