Lunch in Brussel bij Pistolet Original

Vandaag was ik voor een werkafspraak in Brussel (jaja ;)). Ik vind het altijd heel erg leuk om in een grote stad te zijn in het buitenland. België is niet ver, maar toch voelt het als buitenland en dus als een soort mini stedentripje! Ik had wat onderzoek gedaan naar lunchtentjes in Brussel. Aangezien ik geen tijd had om uitgebreid te gaan lunchen ergens was ik op zoek naar een soort take away principe. Maar dan wel lekker! In Brussel kom je snel uit op frituur. Zo noemen ze snackbars daar. Ik las op diverse sites dat Pistolet Original de beste broodjes van Brussel maakt en er is iedere maand een guest chef die een special edition maakt. Prima dacht ik, gaan we doen! Al met al vind ik de prijs kwaliteit verhouding een beetje zoek in dit zaakje. Het is leuk, een soort Amerikaanse diner met een zeer uitgebreide menukaart. De broodjes an sich zijn basic, maar lekker. Wel te duur! Ik vind 20euro voor 2 broodjes en 2 flesjes spa blauw echt te gortig. Ik had een broodje grijze garnalen met tomaten. Niks mis mee maar geen 7 euro waard. Volgende keer zal ik 1 van de restaurantjes gaan bezoeken. Dan zal er vast een positiever verslag uitkomen :). Het buurtje waar Pistolet Original zit is trouwens wel echt super leuk! Heel pittoresk, veel restaurantjes a la Parisian style,  leuke winkels en veel delicatessenzaakjes. Hier heb ik ook nog ergens 2 hartige taarten gescoord. Ik denk overigens dat wij in Nederland ook gewoon verwend zijn qua brood en belegde broodjes. Wij hebben natuurlijk een enorme broodcultuur en je kan op de meeste plekken heerlijke verse belegde broodjes krijgen voor niet al te veel geld.

Van de buitenkant
Menukaart buiten
Menukaart binnen
Vitrine

Tja…Prima maar duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *