Kwark of yoghurt als ontbijt?

Ik eet denk ik zo 4 van de 7 ochtenden een bakje kwark of yoghurt als ontbijt. Ik gebruik altijd dezelfde toppings, namelijk blauwe bessen, granola, honing en kaneel. Ik koop wel altijd biologische blauwe bessen (zie een eerder artikel van mij!).

Kwark is altijd wat dikker, vult meer en bevat meer eiwitten. Yoghurt is frisser, bevat probiotica en is eigenlijk gefermenteerde melk. Gefermenteerde voeding en drinken is erg goed voor je darmflora en je darmflora is weer bepalend voor je algehele gezondheid. Ik neig altijd meer naar yoghurt, maar na het sporten vind ik kwark weer beter voelen.

Ik denk dat het gewoon een goed idee is als je beide afwisselt. Zo krijg je vanalles wat binnen. Je kan natuurlijk ook probiotica toevoegen aan je bakje kwark. Dan heb je best of both worlds ;).

Kwark is eigenlijk gewoon hele jonge kaas. Een beetje zoals Hüttekase.

Ik koop zelf altijd magere kwark en daarentegen volle yoghurt. Aan volle kwark wordt vaak room toegevoegd en dat hoeft van mij niet zo. Zeker niet in de ochtend! Yoghurt is van nature vol en bevat alle goede melkvetten en aminozuren. Magere yoghurt is net als magere melk, in mijn ogen een slap aftreksel van wat het moet zijn! En van een bakje volle yoghurt word je echt niet dik. Sterker nog, het zorgt voor een langer verzadigd gevoel waardoor je minder snel (zoete) trek krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *