Ik houd erg van kip. Een gebakken kipfiletje kan erg lekker zijn, maar nog lekkerder is het als je iets doet met je kipfilet. Zoals bijvoorbeeld een krokant jasje van parmezaanse kaas geven! Dit is echt makkelijk te bereiden en het is weer eens wat anders. Je kan hier een heel gerecht van maken door de kip in een ovenschaal onder te dompelen in tomatensaus en te bedekken met mozzarella. Dit is een bekend gerecht vooral in Amerika. Ik persoonlijk vind deze smaken niet zo lekker bij elkaar, mozzarella en kip zijn wat mij betreft niet echt een goede match. Kip en parmezaanse kaas daarentegen wel! Denk bijvoorbeeld ook aan de bekende caesar salade. Deze kipfilets kan je prima eten met gebakken aardappels (of gekookte) en wat groente zoals gekookte worteltjes en doperwten.
Ingrediënten; 1 kipfilet per persoon, 2 eieren, panko of paneermeel, peper, zout, 200 gram geraspte parmezaanse kaas.
Bereiding:
Kluts de eitjes los in een diep bord zodat je hier straks makkelijk de kipfilets doorheen kan halen. Doe in eenzelfde bord de panko of paneermeel en doe er de parmezaanse kaas bij. Zorg dat je 2/3 parmezaan hebt en 1/3 panko/paneermeel. Er moet in verhouding meer kaas in zitten.
Haal de kipfilets door het ei en laat even goed uitlekken. Dit is belangrijk want anders krijg je een papperig korstje. Haal de kipfilets vervolgens door het kaas/paneermeel mengsel en leg in een ingevette ovenschaal.
Doe de ovenschaal met de kipfilets in een voorverwarmde oven op 200graden Celsius. Laat de kip gedurende een minuut of 20/30 mooi gaar en bruin worden. Check even tussendoor hoe het met je korstjes gaat. Als ze nog bleek zijn laat je de kip wat langer in de oven. Als de korst mooi goudbruin is zijn ze klaar!
Enjoy!



