Indonesisch eten bij restaurant Spandershoeve

Ik ben dol op Indonesisch eten! Helaas kan ik zelf niet goed Indonesisch koken, dus ik ga graag uit eten bij een Indonesisch restaurant of ik haal het bij een goede toko. Wel wil ik het ooit gaan leren, want het lijkt mij zo gezellig om bijvoorbeeld een goede pan rendang de hele dag op het vuur te hebben staan… zo lekker!
Gisteravond ging ik met mijn man uit eten en wij gingen naar Spandershoeve in Hilversum. Dit is het enige Indonesische restaurant met een Michelinster in Nederland. En dat is het waard. Elke keer is het eten daar zo ontzettend lekker en het is gewoon een gezellige zaak met top personeel. Echt lieve mensen! Ook de wijnkaart is super, maar de huiswijn is ook hartstikke goed (belangrijk!).

Wij gaan voor de rijsttafel voor 2 personen. Dat vind ik zo knus, dan komen er 3 rechauds op tafel met allemaal gezellige bakjes met gerechtjes. Ik bestel extra 2 stokjes saté gambing, dat is saté van geitenvlees in een heerlijke knoflook/ketjapmarinade. Echt om je vingers bij af te likken, zo mals en smaakvol. Ook de saté ayam (kip) is heerlijk overigens. Alle klassiekers uit de Indonesische keuken komen op tafel (ik pluk deze even van de website, want ik weet niet alle gerechtjes uit mijn hoofd :));

Sambal goreng daging, Babi ketjap, Sambal goreng rendang, Sambal goreng télor, Saté ayam, Perkedel, Ayam pedis, Pisang goreng, Sambal goreng boontjis met tahoe, Sajoer lodeh, Dadar isi, Seroendeng, Kentang goreng, Atjar, Gado-Gado, Roedjak manis, Kroepoek.

Als nagerecht hadden wij huisgemaakte spekkoek. Als je van Indonesisch eten houdt of gewoon nieuwsgierig bent kan ik Spandershoeve echt aanraden. Hier wat foto’s van de rijsttafel:

Jammie!!🤗😋😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *