Hoe maak je lekkere en goede kipsaté?

Gisteravond (het is inmiddels alweer donderdag namelijk..) hebben wij kipsaté met rijst en komkommer gegeten. Normaal gesproken zou ik er nog sperziebonen bij maken, maar na het sporten in de gietende regen hebben de kids pepernootjes (ja nu al!!!) en warme chocolademelk met slagroom gekregen..en dus geen trek meer… ik had ook geen zin meer om naar de supermarkt te gaan, dus als groente heb ik er wat komkommertjes bij gedaan. Volgende dag maar wat meer groente ter compensatie!

Goed. De kipsaté. Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik gister naar de Aziatische supermarkt geweest voor goede satésaus en kokosmelk. Zie hieronder hoe je echt lekkere kipsaté maakt. Mocht je dit nog uit pakjes en zakjes maken, think again. Met een beetje extra moeite en goede spullen wordt het opeens een super smaakvol maaltje!

Ingrediënten (4 pers.); 4 kipfilets (haal echt goede en verse scharrelkipfilets bij de slager!), blik kokosmelk, rijst, satésaus, komkommer en/of sperziebonen, kroepoek, kerriepoeder, paprikapoeder, zout

Bereiding:

Snijd de kipfilets in grove blokken en marineer met een half blikje kokosmelk, zout, kerriepoeder en paprikapoeder en zet apart voor een uurtje (hoeft niet in de ijskast).
Zet een pan water op voor de rijst. Ik gebruik pandanrijst van de Toko, dit is echt goede rijst, maar neem gewoon de rijst welke jij lekker vindt! Kook de rijst volgens instructie en laat na het koken met de deksel op de pan stomen. De rijst koelt niet zo snel af en hoeft niet super warm te zijn.
Verwarm een wok en doe er een klein scheutje olie in. Ik doe altijd olijfolie. Bak de stukjes kip totdat ze mooi goudbruin zijn. Door de kokosmelk wordt de kip niet super bruin, dus let hier niet teveel op. De kokosmelk maakt de kip echt lekker mals en geeft het een Oosterse smaak. Je kan de stukjes kip ook rauw aan een satéstokje rijgen en gedurende 20 minuten in de oven op 200 graden verwarmen.

Warm de satésaus* op, snijd de komkommer in schijfjes en dien alles in diepe borden op. Zet de overgebleven satésaus in een bakje op tafel zodat iedereen extra kan pakken. Aan tafel!

Lekkerste saté, van de Toko

*ik heb deze satésaus van het merk Karangsari uit Indonesië (zie foto hieronder) deze zomer ontdekt bij een barbeque van vrienden. Iedereen vond deze satésaus zo ontzettend lekker, inclusief ikzelf, dat ik deze voortaan ook koop. Hij is bij de toko te koop en echt, het verschil met bijvoorbeeld Wijko is niet te geloven. Zo ontzettend smaakvol en geen troep ingrediënten! Je kan er gewoon een aantal van inslaan en bewaren, want ze zijn best lang houdbaar! Er zijn drie soorten, namelijk; Sedang (beetje pittig), Pedas (pittig) en Tidak Pedas (niet pitig). Deze satésaus leng ik aan met een half blikje kokosmelk en een scheutje water.

Kip in de marinade!
De rijst die ik lekker vind! Verkrijgbaar bij de Toko
Kip lekker bakken
Lekker bordje!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *