Hoe maak ik een smoothie?

Smoothies zijn sinds een paar maanden echt een uitkomst voor mij! Voor ontbijt maak ik graag een smoothie, maar ook bij de lunch. Zeker met warm weer zijn deze frisse fruitsmoothies heerlijk. In de herfst ga ik meer verwarmende smoothies maken met pompoen en peperkoekkruiden bijvoorbeeld (nu al zin in!!!!!). Vandaag heb ik veel vers fruit gehaald en hier voor de lunch een smoothie voor het hele gezin mee gemaakt. De kids eten dan natuurlijk ook gewoon brood erbij. Ik heb nog een mueslibrood met kaas erbij gegeten want alleen een smoothie als lunch is niet voldoende voor mij..

Ingrediënten (voor 4 pers.); 4dl volle yoghurt, 1 banaan, 1 avocado, handje verse aardbeien, handje blauwe bessen, diepvriesfruit (ik had mango en 4vruchten deze keer).

Bereiding: doe alles in de mengbeker, behalve de blauwe bessen, en maak er een smoothie van. De avocado proef je niet terug maar maakt de smoothie wel dik en zorgt voor extra vulling (en vitamines!). Ook zorgt de avocado ervoor dat je suikerspiegel niet gaat pieken. Garneer met blauwe bessen en een beetje aardbei. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *