Ik vind dit gerecht af en toe een fijne afwisseling. Het voelt een beetje als ongezond eten, maar dat is het niet! Sterker nog, dit is best een gezond recept met groente en rauwkost! Ook dit gerecht is best budgetvriendelijk. Je hebt misschien iets meer ingredienten nodig, maar het zijn geen dure boodschappen. Dit is ook echt iets wat je op zaterdag lekker kan maken en gezellig met het gezin kan eten, mede omdat iedereen zijn eigen broodje kan beleggen!
Ingrediënten (4 personen); 8 pita broodjes, 500 gram rundergehakt, 1 rode paprika, 1 ui, 3 tenen knoflook, potje maïs, blik zwarte bonen, blik gepelde tomaten, ijsbergsla, 1 rode ui, stukje komkommer, handje geraspte kaas, (magere) kwark, mayonaise, paprikapoeder, komijnzaad, kerriepoeder, zeezout.
Bereiding: ik vind het handig om te beginnen met al het snijwerk. Dan kan je tijdens het koken makkelijk alles in de pan doen als het moment daar is :). Snijd dus even de paprika, ui en knoflook fijn. Mag bij elkaar in een bakje.
Doe wat olijfolie in de pan en rul het gehakt gaar. Doe de ui, paprika en knoflook erbij en bak alles lekker samen gedurende een minuut of 5. Doe dan de kruiden (komijn, zout, paprika- en kerriepoeder) erbij. Van alles een theelepel. Bak de kruiden even goed mee zodat het lekker gaat ruiken. Blus nu af met het blikje tomaten en voeg alle maïs en zwarte bonen toe. Laat ze wel uitlekken vantevoren! Zet nu het vuur lager en laat het geheel zachtjes pruttelen.
Nu kan je vast de rauwkost en knoflooksaus gaan maken. Snijd de ijsbergsla fijn, de rode ui in halve ringen en de komkommer in plakjes (of stukjes, maar mijn kids eten graag plakjes komkommer…).
De knoflooksaus is echt simpel. Doe gelijke hoeveelheden magere kwark en mayo bij elkaar en voeg 1 teentje uitgeknepen knoflook toe. Je kan ook een beetje honing toevoegen dan wordt je sausje wat zoeter. Dat is het! Scheelt mega veel suiker/e-bummers en dit doet echt niet onder voor die sauzen uit flessen.
Rasp de kaas en doe gezellig in een bakje. Of leeg een zakje geraspte kaas in een bakje, wat jij wilt;).
Nu kan je de pita broodjes gaan afbakken in de oven. Check even het gehaktmengsel of alles goed smaakt en of er nog iets van een kruid nodig is.
Zet alles op tafel en laat iedereen lekker zelf zijn broodjes beleggen. Succes gegarandeerd. Eet smakelijk!





