15 minuten pasta met tomatensaus

Vandaag maak ik mijn succesrecept, pasta met tomatensaus! Dit is echt zo super makkelijk jongens en ook nog eens lekker en gezond. Alle kindjes vinden dit lekker en ikzelf ook trouwens. Weinig ingrediënten, in 15 minuten klaar en puur, dus zonder pakjes en zakjes. Ook hier geldt wederom, zorg dat je goede ingrediënten hebt! Haal even goede worst bij de slager en haal smaakvolle tomaten. Als je naar de AH gaat dan zijn de tasty tom tomaten het beste en anders gewoon goede rijpe trostomaten. Goed, komt ie!:

Ingrediënten (voor 4 pers.); 3 saucijsjes (gewoon naturel fijne braadworsten dus), 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 5 tomaten of een pakje Tasty Tom tomaten, blik gepelde tomaten, pasta, paprikapoeder, zout, olijfolie.

Bereiding:
Zet een pan met water op voor de pasta. Ontvel de tomaten door ze in hun kruin in te kruisen en in kokend water te leggen gedurende 1 of 2 minuten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en zet even apart.
Doe wat olijfolie in je braad- of koekenpan en knijp de worsten uit. Oftewel, haal het worstvlees uit hun jasje (klinkt gek, maar is het niet :)). Braad het worstvlees lekker aan totdat het een beetje bruin is en doe dan de gesnipperde ui en knoflook erbij. Nu gaat het zoooo lekker ruiken!
Als de ui en knoflook goed aangefruit zijn doe je er een beetje paprikapoeder bij. Nu kan je de ontvelde tomaten in stukken snijden en erbij doen. Als de tomaten in de pan zitten doe je er een theelepeltje zout bij. Dit zorgt ervoor dat de tomaten makkelijker oplossen. Doe ook de blik tomaten erbij en maak ze even stuk met je kookgerei.

Ondertussen kook je de pasta en laat je de saus lekker pruttelen en inkoken. Maak ondertussen steeds even de stukken tomaten klein in de pan zodat het zoveel mogelijk een egale saus wordt! Giet de pasta af en doe deze bij de saus in de pan. Vuur uit, deksel erop en even vriendjes laten worden. Dan neemt de warme pasta alvast wat saus op!

Eet smakelijk!

Gesnipperde ui
De worstjes uit hun jasje:)
Verse tomaten erbij
Pasta bij de saus
Buon apetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *